Omgeving

Omgeving

Midden in het natuurgebied en toch centraal.
Vanaf de boerderij kunt u heerlijke wandelingen en fietstochten maken in onze “tuin” het Nationaal Park de Drentse Aa, maar ook het Drents Friese Wold of het Dwingelderveld zijn dichtbij. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in onder andere het Drents museum en/of het Groninger museum. Voor de kinderen is er het boomkroonpad, Wildlands in Emmen en de in overvloed aanwezige mooie zwemplassen en zwembaden in de buurt.

Uiteraard is Drenthe bekend om zijn hunebedden. Er zijn maar liefs 52 hunebedden, gebouwd van zwerfstenen, waarvan de oorsprong tot in de ijstijd teruggaat. Het is nog altijd niet duidelijk hoe deze grafmonumenten zijn gebouwd. Je vindt de hunebedden overal in Drenthe terug. De dichtstbijzijnde (D17 en D18) liggen aan de Slokkert in Rolde maar ook de D14 in de buurt van de Eexter Halte in Eext ligt dichtbij. Ze kunnen je in het hunebedden centrum in Borger daar alles over vertellen.

Wat is er nog meer te beleven?

Er is veel te beleven in Drenthe. Bezoek in Emmen bijvoorbeeld het Adventurepark Wildlands, het Veenpark of één van de brinkmarkten. Hou je van motorsport en sensatie? In juni wordt de jaarlijks de TT Assen gehouden. De gehele week voorafgaand aan dit evenement staat in het teken van de motorsport. Europa’s grootste najaarsmarkt voor pony’s en paarden vindt jaarlijks plaats in Zuidlaren en niet te vergeten in juni het blues festival in Grolloo.