Omgeving

Omgeving

Midden in het natuurgebied en toch centraal.
Vanaf de boerderij kunt u heerlijke wandelingen en fietstochten maken in onze tuin “het Nationaal Park de Drentse Aa”, het Drents Friese Wold of het Dwingelderveld. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Drents museum en/of het Groninger museum. Voor de kinderen is er het boomkroonpad, Wildlands in Emmen en de in overvloed aanwezige mooie zwemplassen en zwembaden in de buurt.

En uiteraard is Drenthe bekend om zijn hunebedden. Er zijn maar liefs 52 hunebedden, gebouwd van zwerfstenen, waarvan de oorsprong tot in de ijstijd teruggaat. Het is nog altijd niet duidelijk hoe deze grafmonumenten zijn gebouwd. Je vindt de hunebedden overal in Drenthe terug. De dichtsbijzijnde (D14) ligt in Eext. Ze kunnen je in het hunebedden centrum in Borger daar alles over vertellen.

Wat is er nog meer te beleven?

Er is veel te beleven in Drenthe. Bezoek in Emmen bijvoorbeeld het Adventurepark Wildlands, het Veenpark of één van de brinkmarkten. Hou je van motorsport en sensatie? In juni wordt jaarlijks de TT Assen gehouden. De gehele week voorafgaand aan dit evenement staat in het teken van de motorsport. Europa’s grootste najaarsmarkt voor pony’s en paarden vindt jaarlijks plaats in Zuidlaren.